Sonair A+

€499,00 €425,00
Levertijd: 5 - 10

Wat het is en doet
De Sonair ventilatie-units zorgen voor een permanente en gecontroleerde ventilatie door toevoer van verse, gefilterde buitenlucht (of lucht vanuit een ander vertrek). De units beschikken over hoge geluidswerende eigenschappen en maken nauwelijks geluid. 

Een Sonair unit wordt aan de binnenzijde van een buitenmuur geplaatst. Ongefilterde buitenlucht wordt door een ventilator via een buis in de gevel aangezogen. De ventilator bevindt zich in een geluidsabsorberende pakking, waardoor het geluid van de ventilator en het buitengeluid tot een minimum wordt beperkt. Vervolgens wordt de lucht via een filter het vertrek ingeblazen, met als resultaat een gezond, comfortabel en geluidsarm binnenklimaat. De hoeveelheid toegevoerde lucht regelt u zelf traploos met de druktoetsen aan de bovenzijde.

De twee typen
Er zijn twee Sonair typen, te weten A+ en de F+. De Sonair F+ voert uitsluitend buitenlucht aan. Terwijl de Sonair A+ de buitenlucht vermengt met de binnenlucht door middel van een rooster aan de onderzijde van het apparaat. De A+ heeft als voordeel dat (met name in koudere maanden) de buitenlucht kan worden opgewarmd met de binnenlucht. De A+ is met name populair bij mensen met een allergie, omdat ook de binnenlucht gefilterd wordt. 

Geluidswerend
De Sonair units hebben beide hoge geluidswerende eigenschappen waardoor buitengeluid niet naar binnen dringt en binnengeluid niet naar buiten. De ventilator van de Sonair produceert nagenoeg geen geluid. Alleen op hogere ventilatiestanden wordt het apparaat beter hoorbaar. 

Luchtreinigend
De Sonair untis worden geleverd met een G3-filter (voorheen G2-filter genoemd). Dit filter wordt toegepast onder omstandigheden met een normale stofbelasting. Het filter is eenvoudig reinigbaar en moet tenminste ieder half jaar worden vervangen (afhankelijk van de omgeving). Indien gewenst kunt u de Sonair voorzien van een fijnstoffilter: het F6-filter. Dit filter verwijdert 99% van de deeltjes die groter zijn dan 0,00001 m, waaronder stuifmeel, sporen, haren, zand, textieldraden, cementstof, pollen en uitwerpselen van huisstofmijt. Een ideaal filter voor mensen die fijngevoelig zijn voor fijnstof. In het allergiepakket is het fijnstoffilter standaard ingesloten. De Sonair filters zijn alleen geschikt voor de Sonair met tiptoetsbediening bovenop de unit.

Technische specificaties

  • Afmeting: 310 (b) x 445 (h) x 134 (d) mm.
  • Kleur: Wit (RAL 9003), Materiaal: Kunststof. 
  • Aansluitspanning 220/230 Volt, 50-60 Hz. 
  • Stroomverbruik: 5,5 - 42 Watt (afhankelijk van stand). 
  • Bediening: LCD-display met tiptoetsbediening. 
  • Snoer: lengte 1,80 m, wit.
  • Maximale ventilatie-capaciteit: 225 m³/uur.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »